Predstavitev podpore potencialnim rejcem na sejmu AGRA
23 avgust 2019
Pivka perutninarstvo d.d. predstavlja vzpodbudne programe za zagon in rast dodatne dejavnosti kmetij. Podpiramo projekte gradnje novih rejnih površin, svetujemo pri izbiri opreme in nudimo podporo ter svetovanje ves čas reje.
Iščemo nove rejce
Na obstoječih površinah 58 ih rejcev vzredi Pivka letno dobrih 7,5 milijona piščancev. Zaradi povečanega povpraševanja in širitve na nove trge intenzivno širimo svoje poslovanje ter iščemo nove rejce piščancev. K sodelovanju vabimo slovenske družinske kmetije, ki iščejo dodatno dejavnost ter se zavzemajo za odgovorno ravnanje z živalmi in visoke higienske pogoje. Zadnje imamo pripravljene tudi finančne vzpodbude in program svetovanja. Vsem zainteresiranim nudimo pomoč pri pripravi dokumentacije za gradnjo hleva in izbiri dobaviteljev opreme, v času reje pa tudi vso strokovno pomoč.
Osebno svetovanje
Za dodatne informacije glede pogojev in načina sodelovanja z rejci nas lahko pokličete na 05/7031 134 ali nas obiščete na 57. Mednarodnem sejmu AGRA v Gornji Radgoni. Na razstavnem prostoru Pivke perutninarstva d.d., bomo v hali A, ob boku GZS – Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij vse od sobote, 24. 8. do ponedeljka, 26. avgusta 2019.
Predstavljamo način sodelovanja
Reja piščancev poteka v Pivki perutninarstvu d.d. pod budnim očesom rejcev, mentorstvom tehnologov družbe Pivka d.d. in veterinarjev VET.AM.JATA. Stalen nadzor nad delom rejcev in strokovnih sodelavcev izvaja Uprava za varno hrano. Največje delo opravijo rejci, ki 24 ur na dan, skrbijo za ugodje in dobro počutje živali ob upoštevanju vseh predpisanih standardov .
Zavzemamo se odgovorno ravnanje z živalmi, ohranjanje naravnih virov ter kakovost reje. Piščanci se prosto gibajo v hlevih s sodobnimi sistemi ventilacije in ogrevanja, ki jim omogoča ugodno počutje v vseh vremenskih pogojih in letnih časih in imajo ves čas dostop do zanje optimalne hrane in vode.
Na razstavni prostoru v okviru v okviru 57. Mednarodnega kmetijsko-živilskega sejma AGRA v Gornji Radgoni, bomo 26.avgusta od 11. do 14. ure organizirali tudi kulinarično delavnico z zlatimi izdelki skupine Pivka Delamaris. Na kulinarično doživetje se lahko prijavite s sporočilom na marketing@pivkap.si do 24. avgusta.
Pivka je edini slovenski specializiran ponudnik piščančjega mesa ter pripravljenih piščančjih dobrot, ki daje največji pomen zagotavljanju zdrave, varne in okusne hrane že od leta 1959. V dveh sodobnih specializiranih mesno predelovalnih centrih, na Kalu in v Kromberku, pripravljajo sveže in že pripravljene dobrote za 15 različnih trgov. Prednosti družbe so tudi nadstandardni nadzor kakovosti ter sledljivost, s katerimi zagotavljajo celostni sistem nadzora v vseh korakih: od lastne izdelave krme iz naravnih žitaric, skrbne vzreje, do najsodobnejše priprave prvovrstnih izdelkov. Nudimo več kot 20 različnih okusov barjenih salam in ducat pestrih okusov hrenovk ter klobas različnih pakiranj, za kar vsak dan predelamo 12 ton piščančjega mesa. Poleg tega pripravlja Pivka dnevno tudi 50 ton svežega ali že začinjenega piščančjega mesa za peko in žar, kar sestavlja pestro paleto stotih različnih izdelkov. Od tega pojemo v Sloveniji več kot 9.000 ton mesa ter 2.500 ton barjenih izdelkov. Kakovost mesa in izdelkov Pivka potrjuje z vsakoletnim certificiranjem mednarodnega standarda IFS (International Food Standard) ter s kar tremi certifikati Višja in Izbrana kakovost.
Več informacij o sodelovanju z rejci: https://www.pivkap.si/novice/pivka-isce-nove-rejce/