Pomembna je higiena rok
Živilska podjetja upoštevamo mednarodne živilske standarde ter spodbujamo kulturo varnosti hrane ter podpiramo izobraževanje o varnosti hrane in spodbujamo varno ravnanje s hrano.
Želimo si, da so potrošniki obveščeni in spodbujajo varnost hrane. Z varnimi in zdravimi prehranskimi odločitvami podpirajo trajnostne prehranske sisteme. Pri ravnanju z živili doma naj potrošniki upoštevajo pet priporočil Svetovne zdravstvene organizacije za varnejšo hrano:
- vzdrževanje čistoče,
- ločevanje živil,
- temeljita toplotna obdelava živil,
- shranjevanje živil pri ustreznih temperaturah ter
- uporaba varne vode in surovin.
Pomembno je redno in pravilno umivanje rok
Še posebej temeljito jih operimo pred in po kuhanju ter pred jedjo.
1 Roke zmočimo.
2 Dlani in zapestje namilimo s tekočim milom pH 5,5.
3 Pomanemo vsak prst roke posebej, ob tem ne pozabimo na konice prstov, nohte in palec.
4 Namilimo in izplaknemo ročaj vodne pipe.
5 Roke dobro izperemo pod tekočo vodo.
6 Osušimo jih s papirnato brisačo.
7 Vodno pipo zapremo s papirnato brisačo.
Nismo rešili tvoje težave? Piši nam!
Deli z nami svoj #pivkamoment