Kako enostavno razkosamo piščanca
Razkosajmo piščanca kot v gostilni pri šefu!
Piščanca položimo tako, da so prsi obrnjene navzgor.
Kako odstranimo bedra?
Zarežemo v kožo in upognemo bedro navzgor, da se sklep izboči.
Prerežemo čez hrustanec.
Kako ločimo stegno od krače?
Stegno (vrhnji del) ločimo od krače tako, da zarežemo po sklepu.
Kako odstranimo perutničke?
Stranico noža naslonimo na piščanca in zarežemo pod perutničko.
Poiščemo sklep in zarežemo čez hrustanec.
Kako odstranimo hrbtno kost?
Zarežemo od zadnjega dela piščanca prek prsnega koša do kosti.
Z vsake strani približno centimeter od hrbtneice.
Kako ločimo prsi?
Zarežemo po sredini prsi, da dobimo dve polovici.
Če želimo manjše kose, lahko prsi razrežemo na četrtine.
Nismo rešili tvoje težave? Piši nam!
Deli z nami svoj #pivkamoment