CHILE COMPLETO
Sestavine
Vnesite število lačnih ust
4X Njami hot dog hrenovke
4 žemljice za hrenovke
½ skodelice pripravljenega kislega zelja
¼ skodelice majoneze
1 limeta, narezana na kolesca
Guacamole omaka:
3x zrel avocado
Jalapeno čili (po okusu)
1-2 paradižnika
1 strok česna
1 mala žlica sesekljane čebule
1 manjši šopek svežega koriandra
1 mala žlička limoninega soka
sol po okusu
Postopek
1
Najprej pripravite Guacamole omako. Česen in čebulo olupimo ter ju ločeno drobno sesekljamo. Čili in paradižnike operemo in osušimo s papirnatimi brisačkami. Odstranimo jim semena ter jih narežemo na majhne koščke. Čiliju odstranimo tudi belo kožico, saj ta greni. Koriander sesekljamo.
2
Avokade prerežemo na pol in jima odstranimo koščice. Iz lupin s pomočjo žlice odstranimo meso in ga v terilniku stremo v kaši podobno zmes. Primešamo vse sesekljane sestavine in limetin sok. Po okusu začinimo s soljo in vse skupaj dobro premešamo.
3
Pripravljen guacamole naložimo v posodico. Nanj po želji iztisnemo še malo limetinega soka. Ponudimo kot prilogo k tortiljam ali pa ga postrežemo kot pomako, v katero pomakamo koruzni čips.
Skrivnost v receptu je:
Guacamole je po vsem svetu poznana in priljubljena kremasta, osvežilna in rahlo pekoča avokadova omaka oziroma pomaka, ki izvira iz Mehike. Njena priprava je hitra in preprosta, a moramo za pravi okus uporabiti ravno prav zrel avokado, ki je v bistvu ključna sestavine dobrega guacamoleja. Poznavalci pravijo, da je najbolj primeren avokado sorte Hass, ki mu nekateri pravijo celo kralj med avokadi.
4
Hrenovke skhajte ali specite v skladu z navodili na embalaži.
5
Hrenovke položite v ogrete žemljice in vsako prelijte s 3 žlicami
mešanice guacamole, 2 žlicama kislega zelja in 1 žlico
majoneze. Takoj postrezite z rezinami limete.
Ti je recept uspel?
Deli z nami svoj #pivkamoment