PREJELI SMO SREBRNO NACIONALNO PRIZNANJE ZA INOVACIJE!
19 september 2023
Pivka perutninarstvo je na nacionalnem izboru za najboljše inovacije v državi prejela SREBRNO priznanje za Skrbno rejo, 100% brez antibiotikov.
Svetovna zdravstvena organizacija opozarja, da je odpornost mikrobov na protimikrobna zdravila, kot so antibiotiki, eno izmed največjih globalnih tveganj. Pivka perutninarstvo je prvi proizvajalec piščančjega mesa in izdelkov v Sloveniji, ki potrjeno nudi piščančje meso 100% brez antibiotikov.
»Vedno nas je vodila zaveza skrbnika, da delamo prav, da ohranimo zdravje ekosistema, omogočimo zdravje vseh nas,« izpostavlja predsednik uprave mag. Janez Rebec.
Izmed 207 inovacij, ki so letos kandidirale na razpisih regionalnih gospodarskih zbornic, se je na nacionalnem nivoju za najvišja nacionalna priznanja GZS za inovacije potegovalo 45 najboljših zlatih regionalnih inovacij. Z velikim številom podjetja in organizacije vsako leto dokazujejo, da vlagajo v razvoj, iščejo nove, inovativne rešitve, ter razvijajo popolnoma nove rešitve, ki bodo tudi Sloveniji prenesle večjo prepoznavnost in mednarodne uspehe.
Pivka perutninarstvo je bila edino prehrambno podjetje med nagrajenimi nacionalnimi, pretežno tehničnimi inovacijami.
Z zlato medaljo na regijskem izboru smo se uvrstili tudi v izbor na nacionalno ocenjevanje najboljših inovacij v državi. Na tem ocenjevanju smo prejeli častitljivo srebrno priznanje.
V imenu celotne razvojne ekipe Pivke, v kateri so sodelovale različne službe in posamezniki družbe, je nagrado prevzela Špela Žitko, direktorica marketinga in vodja projekta Skrbna reja.
Špela Žitko, direktorica marketinga in vodja razvoja v Pivki je ob prejetju priznanja povedala: ” Z inovacijo razbijamo tabuje. Sistemsko uvajamo nove prakse. Ker je tako prav To je naš prispevek k ohranjanju narave, živali in ljudi. Na prejeto inovacijo smo zelo ponosni. Pomeni nam zelo veliko. Inovacijo smo razvijali več let, v sodelovanju z veterinarji in prirejo. Intenzivno pa smo se temu projektu posvetili v zadnjem letu, ko smo način reje certificirali, se zavezali k najvišjim standardom, postopke certificirali in izdelke tudi označili.”
Pivka perutninarstvo je prejela zlato priznanje za inovacijo »Skrbna reja 100% brez antibiotikov« na regijskem nivoju in se tako uvrstila v izbor za inovacijo leta na nacionalnem nivoju.
»Skrbna reja 100% brez antibiotikov« izboljšuje procese razvoja v podjetju, dviguje standarde živinoreje v podjetju in državi. Dviguje zavedanje o pomenu etike, razbija tabuje in osvešča javnost. Oznaka in certifikat na embalaži mesa dajeta jamstvo, da je bila žival skrbno rejena, brez antibiotikov kadarkoli v času reje. To dokazujemo s sledljivostjo, dodatnim nadzorom neodvisne mednarodne organizacije in analiznimi izvidi. Potrošnik je tako lahko brez dvoma, da je izbral dobro. Reja brez antibiotikov prispeva k ohranjanju narave, zdravja živali in ljudi. Največje tveganje je mikrobna odpornost na antibiotike (MRSA). Zaradi povečevanja protimikrobne odpornosti obstaja nevarnost, da bi številne okužbe živali in ljudi postale smrtne. Če ta resna grožnja zdravju ne bo primerno obravnavana, bi lahko samo v EU vsako leto umrlo več milijonov ljudi. Inovacija diferencira ponudbo, utrjuje povezave z lokalnimi rejci, krepi moč blagovne znamke.«
Pivka je, kot prvi proizvajalec piščančjega mesa v Sloveniji, aprila 2022 na trg lansirala izdelke z certifikatom Skrbna reja 100% brez antibiotikov. To predstavlja trajnostni prispevek Pivke za ohranjanje zdravja živali, narave in ljudi. V podjetju nas torej vodi zaveza, da ohranjamo zdravje ekosistema ter dobro sodelovanje z rejci. Pivkina kakovost se odraža v našem sodelovanju in naši zavezi v dobrobit prihodnosti otrok.