Preizkusimo različne načine priprave mesa
Začinjeno perutninsko meso je še okusnejše. Z mariniranjem piščančje meso prepojimo z zelišči in dišavnicami, ki jih primešamo vodi, olju ali odišavljenemu kisu. V skodelici zmešamo izbrana zelišča, sol ter omake po okusu. Z marinado natremo vsak kos piščanca posebej. Meso zložimo v posodo. Ostanek marinade prelijemo prek piščanca. Posodo pokrijemo in položimo v hladilnik za najmanj 2 uri. Piščanec bo še bolj okusen, če se marinira vso noč. Mariniranega piščanca lahko tudi zamrznete. Mariniral se bo med odtaljevanjem, vedno v hladilniku.
Marinada Pivškega piščanca vsebuje: gorčico, strt česen in oljčno olje ter rožmarin. Ljubitelji pikantnih jedi v mešanico za perutničke dodajo še čili.
Hrustljavo zapečeno piščančje meso nas vedno vabi z zapeljivim vonjem. Vročina zagotovi, da beljakovine na površini mesa zakrknejo in se vsi sokovi ohranijo v mesu. Toplota izvabi iz mesa mamljiv vonj, ki privabi z obljubo sočnosti, mehkobe in odličnega okusa.
Piščančje meso, ki je kuhano na pari, je nedvomno zmagovalna rešitev za zdravo življenje, saj je pripravljeno brez dodane maščobe. Meso ohrani barvo, vitamine in minerale ter vso svežino okusa.
Pri tem pogostem načinu priprave se meso kuha v majhni količini tekočine. Prednost tega načina je, da z njim dobimo odlične omake, meso pa še pridobi na mehkobi in sočnosti. Za dušenje so primerni vsi kosi piščanca.
Cvrtje je eden najbolj priljubljenih načinom priprave perutninskega mesa. Za dunajski zrezek je značilna kombinacija moke, jajc in krušnih drobtin. Pariško paniranje je pripravljeno iz zmesi moke in jajc. Okusna skorjica ohrani vse okuse mesa ter obogati okus.
Čar lahkotnega poletnega žara si lahko pričaramo doma tudi izven tople sezone, saj so ti izdelki odlični tudi, če jih pripravimo v ponvi. Ko na žar položimo izbrani kos mesa, vedno zadiši po druženju, aktivnosti in odličnem razpoloženju. Pivka perutninarstvo nudi široko paleto mesa in izdelkov za žar: sveže pakirano in začinjeno meso, hrenovke za žar in piščančje hrenovke brez ovoja, piščančje čevapčiče, pleskavice in nabodala ter mini filetine in perutničke. Jih znate pripraviti tako, da vam lahko zavidajo tudi sosedi?
Nismo rešili tvoje težave? Piši nam!
Deli z nami svoj #pivkamoment