POIŠČITE OZNAKO, DA BOSTE BREZ DVOMA
Trajnostni vidik je v Pivki perutninarstvo globoko zakoreninjen. Pri proizvodni piščančjega mesa Pivko od nekdaj vodi zaveza skrbnika, da dela tisto, kar je prav.
Skrbna reja 100% brez antibiotikov pomeni, da piščanci Pivka v celotnem času reje niso prejeli nobene vrste antibiotika. Transparentnost Pivkine zaveze za skrbno rejo 100% brez antibiotikov potrjuje tudi mednarodni certifikat “Vzrejeno brez antibiotikov ANTIBIOTIC FREE STP 080”. Kot prvemu in edinemu proizvajalci mesa v Sloveniji ga je Pivki podelila neodvisna certifikacijsko podjetje DNV.
Skrbna reja 100% brez antibiotikov je prispevek k obvladovanju problematike rasti odpornosti bakterij proti antimikrobnim zdravilom, kot so antibiotiki, ki jo Svetovna zdravstvena organizacija naslavlja kot skrito pandemijo 21. stoletja. Zato že leta poziva k zmanjšanju uporabe vseh razredov medicinsko pomembnih antibiotikov pri živalih, ki se vzrejajo za proizvodnjo hrane.
Izziv uporabe antibiotikov v kmetijstvu je v svoji strategiji za bolj zdravo in trajnostno hrano z nazivom “od vil od vilic” naslovila tudi Evropska unija. Njen cilj je do leta 2030 v EU zmanjšati prodajo protimikrobnih sredstev, ki se uporabljajo za rejne živali. Za nižjo uporabo antibiotikov se zavzema tudi Združenje Evropskih perutninarjev AVEC. V okviru Državne strategije “Eno zdravje” za obvladovanje odpornosti mikrobov Slovenija zasleduje cilj zmanjšanja splošne porabe protimikrobnih zdravil pri živalih za 50 %do leta 2024 (v primerjavi z letom 2009).
Zaveza za Skrbno rejo 100% brez antibiotikov je potrditev, da v Pivki delajo tisto, kar je prav in dobro za zdravje živali, naravo in ljudi.
Pivka je prvi proizvajalec mesa in mesnih izdelkov v Sloveniji, ki slovenskemu potrošniku omogoča stalen izbor slovenskega piščančjega mesa in izdelkov skrbne reje 100 % brez uporabe antibiotikov. To pomeni, da Pivkini piščanci v celotnem času reje niso prejeli nobene vrste antibiotika.
Zanesljivost in transparentnost Pivkine skrbne reje potrjuje mednarodni in neodvisni certifikat »Vzrejeno brez antibiotikov ANTIBIOTIC FREE STP 080«, ki ga je Pivki podelila zunanja strokovna organizacija DNV. Neodvisni strokovnjaki DNV so certifikat Pivki podelili na podlagi podrobnega pregleda celotnega vertikalnega procesa Pivkine proizvodnje od valilnice, do vseh rejcev Pivke in končne proizvodnje.
Piščance Pivka iz skrbne reje 100% brez antibiotikov lahko prepoznate po posebni oznaki. Z izbiro mesa z oznako Skrbna reja 100% brez antibiotikov je lahko vsak brez dvoma, da je izbral dobro zase, svoje najbližje, družbo in okolje.
Nismo rešili tvoje težave? Piši nam!
Deli z nami svoj #pivkamoment