Corn dog – hrenovke v testu
Sestavine
Vnesite število lačnih ust
1 žlica sladkorja
1 čajna žlička soli
2 jajca
1 kozarec navadne moke
1 kozarec koruzne moke
2/3 vrečke pecilnega praška
1/4 kozarca olja
1 kozarec mleka
10 lesenih palčk
Postopek
1
Suhe sestavine stresemo v posodo. V drugi posodi zmešamo jajca, mleko in olje. Nato postopoma dodajamo mokre sestavine v suhe in miksamo s paličnih mešalnikom, dokler ne nastane gosta snov. Hrenovke odpremo, jih povaljamo v moki in jim nataknemo palčke.
2
Segrejemo olje za cvrtje. Hrenovke potopimo v koruzno maso in jih začnemo cvreti v segretem olju. Cvremo jih na srednji temperaturi. Ko postanejo temno rjave barve so gotove.
3
Corn dogu lahko dodamo različne omake kot so kečap, gorčica, majoneza ali katera druga po vašem okusu.
Ti je recept uspel?
Deli z nami svoj #pivkamoment