PERUTNIČKE V SLADKO PEKOČI AZIJSKI MARINADI
Sestavine
Vnesite število lačnih ust
2 dl sojine omake
1 žlička medu
2 žlički česna v prahu
1 žlica naribanega ingverja
4 žlice sezamovega olja
čili, sezam
1 strok česna
1,5 dl sezamovega olja
1 limona
1 rumenjak
sol, poper
Postopek
1
Sojino omako ulijemo v posodo, dodamo nariban ingver, česen, med, sezamovo olje in čili po okusu.
2
Perutničke lahko zrežemo na pol, da bodo kosi manjši. Položimo jih v marinado, dobro premešamo in pustimo v marinadi vsaj pol ure.
3
Perutničke vzamemo iz marinade in jih damo v pekač in posujemo s sezamovi semeni. Perutničke pečemo vsaj 1 uro na 190 ℃ . Po pol ure jih obrnemo, da se lepo zapečejo še na drugi strani.
4
Med tem ko se pečejo vzamemo strok česna in vrh odrežemo ga položimo na folijo polijemo z olivnim oljem, zavijemo in postavimo v pečico pod pekač. Česen vzamemo po 45 minutah iz pečice.
5
Česen vzamemo iz pečice, ga odvijemo in z roko odstranimo iz strokov. Damo ga v posodico, kjer dodamo rumenjak, olje, limonin sok, sol in poper. Ko dodamo vse sestavine vzamemo palični mešalnik, ga položimo do dna in ga parkrat pritisnemo, da se začne spodaj delat emulzija. Ko vidimo, da se je začelo spodaj zgoščevat lepo počasi vzamemo palični v roke, da nastane lepa gosta omaka.
6
Perutničke vzamemo iz pečice in serviramo.
Ti je recept uspel?
Deli z nami svoj #pivkamoment