KAKO PRIPRAVITI CELEGA PIŠČANCA IZ PEČICE?
Sestavine
Vnesite število lačnih ust
1 kos Piščanec na pladnju- izbrana kakovost
1 korenje
250 g masla
1 pomaranča
12 srednjih krompirjev
par vejic rožmarina
sol, poper
Postopek
1
Korenje olupimo in ga narežemo na kose, lahko so tudi nepravilne oblike in ga vstavimo v sredino piščanca.
2
Za malo svežine bomo v sredino dodali na kolobarje narezano pomarančo.
3
Za lepšo in boljšo kožico pa dodamo še na rezine narezano maslo in vejice rožmarina. Maslo in rožmarin previdno zatlačimo pod kožo in poskušamo razdeliti po celi površini. Piščanca še začinimo in mu zvežemo nogice, da se bo lepo pekel. Postavimo v pečico in pečemo na 200 ℃ 1 uro in 15 minut.
4
Me tem časom pripravimo še krompir. Vzamemo mlad krompir, ki ga samo operemo in narežemo na kose. Krompir bomo pekli na maslu. Maslo stopimo v kozici skupaj z rožmarinom. Ko je maslo že stopljeno ga skupaj z rožmarinom pustimo še minuto, da se maslo kar se, da največ navlaži. Stopljeno maslo prelijemo čez krompir in dobro premešamo. Krompir še solimo in postavimo v pečico 40 minut pred tem ko bo piščanec pečen.
5
Ko sta piščanec in krompir pečen vzamemo iz pečice in piščanca narežemo in serviramo.
Ti je recept uspel?
Deli z nami svoj #pivkamoment