PIŠČANČJI KROKETI
Sestavine
Vnesite število lačnih ust
400 g začinjenih piščančjih medaljonov
80 g masla
120 g moke
2 dl kokošje juhe
2 jajci
1 jedilna žlica sesekljanega peteršilja
sol, mleti poper
moka in jajce za paniranje, olje za cvrtje
Postopek
1
Meso skuhamo in počakamo, da se ohladi.
2
Medtem ko čakamo, da se meso ohladi zavremo skupaj juho in maslo, potem vmešamo še moko. Mešamo dokler ne postane gosto in odstopi od posode. Pustimo, da se ohladi.
3
Ohlajeno meso sesekljamo na majhne koščke.
4
Ohlajeni masi dodamo muškatni orešček, poper, sol, jajci in meso. Iz mase naredimo podolgovate svaljke, ki jih povaljamo v moki, jajcu in drobtinah. Ocvremo jih na vročem olju.
5
Ponudimo jih k solati ali k poljubni prilogi.
Ti je recept uspel?
Deli z nami svoj #pivkamoment