MEHIŠKA PERUTNINSKA JUHA
Sestavine
Vnesite število lačnih ust
100 g čebule
100 g sveže rdeče paprike
100 g paradižnika
30 g pekočih feferonov
1/2 olja
8 dl kokošje juhe
1/2 dl rdečega vina
80 g naribanega ementalca
čili, poper, sol, mleta sladka rdeča paprika, omaka tabasko
Postopek
1
Meso narežemo na kocke in ga začinimo.
2
Čebulo sesekljamo na drobno. Na rezance narežemo papriko in feferone ter olupimo paradižnik.
3
Čebulo prepražimo, da zarumeni. Dodamo meso in ga prepražimo.
4
Vse skupaj zalijemo z juho, dodamo čili, mleto papriko in tabasko. Vse skupaj kuhamo 30 minut.
5
Dodamo še papriko in feferon ter kuhamo še 10 minut.
6
Po 10 minutah dodamo še paradižnik in primešamo nariban sir. Vse skupaj ponudimo.
Ti je recept uspel?
Deli z nami svoj #pivkamoment