CHICK BURGER ZMAGOVALCA MASTERCHEFA
Sestavine
Vnesite število lačnih ust
SESTAVINE:
1 kos Piščančji - Chick burger Pivka
1 kruhove bombetke
1 jajce
1 dcl olja
1 žlička gorčice
limonin sok
sol
par paradižnikov
1 kos šalotke
1 žlica sladkorja
mlada špinača
sir
skuta
Postopek
1
Za pripravo majoneze v posodo dodamo jajce, žličko gorčice, malo limoninega soka, ščepec soli in vse skupaj zmiksamo. Olje počasi vlivamo v posodo, da postane vedno gostejša majoneza.
2
Za pripravo kečapa najprej nasekljamo šalotko ter paradižnik. Na olivnem olju popražimo šalotko, dodamo paradižnik, solimo, popramo, dodamo žličko sladkorja in kuhamo 10 – 15 minut. Ko je kečap kuhan ga le še zmiksamo.
3
Ponev maksimalno segrejemo in meso popečemo na olju. Lahko ga rahlo posolimo.
4
Med peko mesa naredimo še sirov hrustek. Malce sira damo na vročo ponev in pustimo, da se rahlo zapeče, da dobimo hrustljavo skorjico.
5
Meso obrnemo in popečemo še na drugi strani. Popečemo tudi kruh – bombetko.
6
Chick Burger sestavimo po naslednjem vrstnem redu: Najprej dobra bombeta, nato domaš kečap in domača majoneza, sledijo listi mlade špinače, Pivka Chick burger, sirov hrustek in še žlička skute ter vrhnji del bombetke.
Ti je recept uspel?
Deli z nami svoj #pivkamoment