Hot-dog (ameriška kuhinja)
Sestavine
Vnesite število lačnih ust
Za preliv:
2 žlici gorčice
½ žlice olivnega olja
1 žlica sladke paprike v prahu
Karamelizirana čebula:
3 šalotke
2 žlici olivnega olja
1 žlička sladkorja
1 ščepec soli
Za hot-dog:
Postopek
1
Na olju popražimo na trakove narezano šalotko. Ko začne šalotka spreminjati barvo ji dodamo še sol in sladkor ter nadaljujemo s praženjem, dokler se ne karamelizira. Nato jo odstavimo ter jo odcedimo na papirnati brisački.
2
Medtem, ko se pečica segreva na 200 stopinj Celzija, rezine pršuta razporedimo na peki papir. Najprej ih pečemo 7 min na eni strani, jih obrnemo ter nadaljujemo s peko na drugi strani še približno 8 min. Ko se rezine pršuta ohladijo, jih narežemo na majhne koščke.
3
Gorčično omako pripravimo tako, da v posodi zmešamo med seboj gorčico, olje in papriko.
4
V času, ko se hrenovki kuhata, v vreli vodi naribamo še sir ter razrežemo hot-dog štručki na polovico.
5
Vsako stran štručke premažemo s gorčičnim namazom, vanjo položimo hrenovko, rezine pršuta, karamelizirano šalotko ter vse sestavine pokapamo še z gorčično omako in kečapom.
6
Več o piščancu v svetovni kulinariki si lahko preberete tudi v blogu, ki je objavljen na spletni strani Pivka perutninarstvo.
Recept pripravila: Alja Maček
Ti je recept uspel?
Deli z nami svoj #pivkamoment