Piščančji Biryani (indijska kuhinja)
Sestavine
Vnesite število lačnih ust
SESTAVINE:
150 g basmati riž
42 g rozin
13 g masla
420 ml piščančje jušne osnove
2 sveža zelena čilija
2 žlici rdeče curry paste
1-2 žlici narezanih listov koriandra
1-2 kardamomovi stroki
1 ščepec črnega popra
1 lovorjev list
1/2 cimetove palčke
1/2 mlete kurkume
1/2 čebule
1/2 žličke soli
Postopek
1
Za začetek pripravimo vse sestavine. Piščančje prsi operemo, jih posušimo s papirnatimi brisačkami ter prsi narežemo na srednje velike kose. Medtem, ko se basmati riž v topli vodi namaka, lahko čebulo na drobno sesekljamo ter čili operemo in mu odstranimo semena. Po namakanju je potrebno basmati riž še ocediti in ga spirati toliko časa, dokler iz njega ne priteče čista voda.
2
Ko se maslo v ponvi stopi, dodamo čebulo ter ostale začimbe: cimet, lovorjev list, kardamom, poper in sol. Po 10-ih minutah praženja in mešanja dodamo v ponev še piščančje prsi, curry pasto in kurkumo. Nato sestavine še kuhamo 8-10 min na zmernem ognju. Meso je potrebno s kuhalnico mešati, da se enakomerno popeče iz vseh strani.
3
Ostalim sestavinam v ponvi primešamo še riž, čili, rozine ter vse skupaj zalijemo s piščančjo jušno osnovo. Ponev je potrebno pokriti ter počakati, da zavre. Nato na zmanjšanem ognju kuhamo še približno 5 minut. Ko je jed kuhana, jo odstavimo ter ji po 10 min dodamo še koriander.
4
Več o piščancu v svetovni kulinariki si lahko preberete tudi v blogu, ki je objavljen na spletni strani Pivka perutninarstvo.
Recept pripravila: Alja Maček
Ti je recept uspel?
Deli z nami svoj #pivkamoment