Mongolski piščanec (kitajska kuhinja)
Sestavine
Vnesite število lačnih ust
Mongolski piščanec (kitajska kuhinja)
2 Piščančja zrezka iz fileja Pivka
2 stroka česna
1 žlica temne sojine omake
1 žlica jedilnega škroba
½ čebule
por
sezamovo olje
čili
poper
sol
svež peteršilj
Postopek
1
Piščančje zrezke Pivka narežemo na trakove.
2
Meso začinimo s sojino omako, žlico sezamovega olja, s poprom, čilijem ter na koncu dodamo še en sesekljan strok česna. Vse skupaj dobro premešamo.
3
Preden postavimo pokrito posodo z piščancem v hladilnik za nekaj ur (lahko tudi čez noč) ji je potrebno dodati še škrob.
4
Preden postavimo pokrito posodo z piščancem v hladilnik za nekaj ur (lahko tudi čez noč) ji je potrebno dodati še škrob.
5
Piščančje meso odstranimo iz voka. V voku na hitro popečemo še en strok sesekljanega česna. Konstantno mešamo, sicer se česen prismodi.
6
Dodamo še por, kasneje meso ter vse skupaj dobro premešamo. Prilijemo še malo vode ter dodamo še preostalo sojino omako.
7
Za prilogo se največkrat postreže prav riž, lahko ga nadomesti tudi z riževimi rezanci. Dober tek!
8
Več o piščancu v svetovni kulinariki si lahko preberete tudi v blogu, ki je objavljen na spletni strani Pivka perutninarstvo.
Recept pripravila: Alja Maček
Ti je recept uspel?
Deli z nami svoj #pivkamoment