PAELLA S PIŠČANCEM IN MORSKIMI SADEŽI
Sestavine
Vnesite število lačnih ust
Paella s piščancem in morskimi sadeži:
1 lonček Piščančji trio s porom in papriko Pivka
Gea ekstra deviško oljčno olje Avantgarde
1 lonček riža
1 lonček kozic
1 lonček lignjev
1 čebula
1 čajna žlička začimb za paello
2 stroka česna
2 dcl paradižnikove mezge
3 lončki vode ali jušne osnove
sol
Postopek
1
Na Gea ekstra deviškem oljčnem olju Avantgarde popražimo na drobno sesekljano čebulo. Dodamo na koščke narezano Piščančji trio s porom in papriko. Pečemo toliko časa dokler meso ne dobi zlate skorjice, za tem dodamo sesekljan česen in pražimo do trenutka, ko česen zadiši.
2
Med samim mešanjem počasi dodajamo še mešanico začimb za paello. Ko se začimbe sprimejo skupaj s mesom dodamo še riž, paradižnikovo mezgo ter vse skupaj zalijemo z jušno osnovo ali vodo. Po občutku solimo ter kuhamo toliko časa, dokler ni riž kuhan do ¾. V kolikor je jed presuha ji po potrebi dodamo še vodo.
3
V drugi posodi na Gea ekstra deviškem oljčnem olju Avantgarde popečemo še repke kozic in lignje. Če ne želimo, da so lignji gumijasti jih je potrebno hitro in pri visoki temperaturi popeči.
4
Na koncu popečene morske sadeže dodamo rižoti ter vse skupaj dobro premešamo. Med tem pa segrejemo pečico na 220 stopinj Celzija ter vanjo za kakšno minuto položimo pripravljeno ponev. Sedaj si lahko zaželimo samo še dober tek.
5
NASVET:
Piščančji trio s porom in papriko je tudi samostojna jed, ki jo lahko pripravite zelo hitro in na enostaven način, če v ponvi segrejete nekaj kapljic olja Gea, jed popražite in še toplo postrežete.
6
ALI STE VEDELI:
Pivka pogosto podpira projekte, ki spodbujajo sodelovanje. Recept smo pripravili v sodelovanju s Tovarno olja Gea d.o.o., za kar se jim zahvaljujemo.
GEA ekstra deviško oljčno olje Avantgarde ima bogat, sadežen okus z rahlo pikantno noto trav. Je osnova mediteranske prehrane. Visoko vsebnost enkrat nenasičenih maščob daje olju posebno biološko vrednost.
Ti je recept uspel?
Deli z nami svoj #pivkamoment