NAJBOLJŠI PIKNIKI SE ZAČNEJO S PRAVO IZBIRO
14 maj 2021
PIŠČANČJE MESO JE ODLIČNA POPESTRITEV ZA ŽAR
Vsak pravi kralj žara mora obvladati tudi peko belega mesa. Piščančje meso je odličnega okusa, manj kalorično in lahko prebavljivo ter hitro pripravljeno. Uspeh bo zagotovljen, če bomo uporabili preverjeno in kakovostno meso lokalnega izvora. Pivka perutninarstvo je znanilka urbanih kulinaričnih trendov. V kuhinje prinaša raznolike kulinarične užitke in prihranek časa. Nudi široko paleto odličnega mesa in izdelkov: sveže pakirano in začinjeno meso, piščančje čevapčiče, pleskavice in nabodala, mini filetine in perutničke ter odličen piščančji burger – letošnji hit žar sezone.
Za vrhunski okus najboljšega mesa je potrebno poznati le nekaj trikov, da je znotraj ravno prav pečeno in okusno, zunaj pa prekrito s hrustljavo zapečeno kožo, ki kar kliče po tem, da ugriznemo vanjo.
Kako postati mojster peke na žar? Več…
Piščančje meso Pivka je vir antioksidanta selen in ima certifikat Višja kakovost ter certifikat Izbrana kakovost.
Priprava piščančjih čevapčičev je tudi hitra. Iz embalaže jih vzamemo skupaj s priloženim papirjem, jih položimo na žar ter šele nato odstranimo papir. Popečemo jih z obeh strani in nato čevapčiče ločimo. Pečemo jih lahko na žaru ali v ponvi.
NASVET ZA PIVKA MOMENT: Chick Burger Pivka je prvi in edinstven piščančji burger na slovenskem trgu. Burger, ki je sinonima za hitro prehrano smo prelevili v pravo gurmansko poslastico. Narejen je izključno iz svežega piščančjega mesa (fileja beder), kar naredi izdelek sočen. Polnost okusa mu zaokrožijo še izbrane začimbe. Klikni na video recept.
Ljubitelji piščančjega mesa prisegajo tudi na nabodala Pivka, kjer je piščančje meso z dodatki paprike rahlo soljeno in tako že pripravljeno za pečenje. Odlična popestritev jedi na žaru na jasi ali v objemu doma so tudi piščančji čevapčiči in pleskavice Pivka. Narejeni so 100% iz piščančjega mesa in začinjeni z izbranimi začimbami. So odličnega okusa ter brez umetnih barvil, brez ojačevalcev okusa ter brez fosfatov. Nabodalca Pivka lahko po okusu še dodatno mariniramo ali jim dodamo drugo zelenjavo oz. sadje.
Poleg piščančjih čevapčičev in nabodalc so odlične tudi piščančje pleskavice. Za peko na žaru pa so priljubljeni tudi posamezni kosi piščanca s kožo in kostmi, kot so na primer peruti, krače in stegna. Meso teh kosov je bolj sočno in okusno, po želji pa ga lahko še dodatno obogatimo z marinado, v kateri piščanca pred peko nekaj časa mariniramo.
Peka celega piščanca na žaru zahteva malce potrpljenja, znanja in seveda tudi spretnosti. Za pripravo le-tega lahko izberemo žar s palico ali piščanca odpremo tako, da celoten leži na žar plošči. Hitrejša in enostavnejša je priprava manjših kosov mesa (s kostmi in kožo ali brez) Najhitreje pečeni so pusti kosi brez kosti in kože, kot so piščančje prsi, fileji in zrezki, saj potrebujejo le nekaj minut peke na vsaki strani. Omenjenih kosov vsekakor ne smemo peči na zelo visoki temperaturi, prav tako pa moramo tudi paziti, da jih ne prepečemo, da ohranimo najboljše okuse.
Marinada ne poskrbi samo za poseben okus, ampak prodre tudi v notranjost mesa in ga zmehča.
Nasvet: Za piščančje meso pripravimo marinado zgolj iz olja, limoninega soka, soli in popra, lahko pa se tudi malce poigramo in uporabimo dodatke, kot so med, pivo, sveža ali suhe zelišča, začimbe, sojina omaka, balzamični kis, drobno naribana lupinica, kečap, pekoča omaka, gorčica ipd.
Popestrite žar s piščančjim mesom višje kakovosti!
Pri izbiri mesa bodite še zlasti pozorni na njegovo poreklo in kakovost. Piščančje meso za žar Pivka je slovenskega porekla in nosi znak Izbrana kakovost. Zaradi skrbno izbrane krme z antioksidantom selena, ki dokazano vpliva na imunski sistem in ščitnico, ima certifikat Višja kakovost. Izbirate lahko med široko paleto kvalitetnega piščančjega mesa in izdelkov za žar: sveže pakirano začinjeno ali nezačinjeno meso, čevapčiči, pleskavice, nabodala, burger in mini filetini. Za najboljši #žarmoment!
Prvovrstno piščančje meso nam z izbranimi začimbami in zelenjavo pričara pravo kulinarično vzdušje. Preveri ponudbo – klik na začinjene izdelke.