60 let tradicije
Naša zgodba izvira iz strasti do ustvarjanja vrhunskih okusov. Tukaj, v osrčju Pivke, smo že leta 1959 pogumno začeli svoje poslanstvo: da v vsakdan slovenske kuhinje prinašamo le najboljše! Ta zavzetost nas vodi še danes, ko kot edino slovensko perutninsko podjetje s ponosom pišemo že svoje šestdeseto poglavje.
Prvi koraki
1959
Ustanovitev "Perutninskega zavoda Kras" za reprodukcijo piščancev, v okviru katerega je delovala tudi Kmetijska srednja šola.
1963
Pričetek proizvodnje piščančjega mesa.
1969
Preimenovanje podjetja v “Pivka perutninski kombinat" (PK Pivka).
1974
Zaključena gradnja osrednjega proizvodnega obrata na Kalu.
1975
Pričetek gradnje farm za matične jate, kokoši in jarkice - nesnice ter prenova lastne tovarne krmil.
Okus po novem
1988
Otvoritev nove valilnice.
1991
Prvi barjeni in panirani izdelki iz piščančjega mesa.
1994
Pričetek reje in predelave puranjega mesa.
1996
Podjetje prizadene velik požar, ki je terjal celovito obnovo objektov in proizvodnih linij.
1998
Preoblikovanje v delniško družbo z nazivom Pivka perutninarstvo d.d.
Z najvišjimi standardi
2005
Podjetje se usmeri na proizvodnjo izdelkov višje kakovosti. Rodi se blagovna znamka Njami.
2008
Farma Kal postane s prenovo objektov in izgradnjo največjih sončnih elektrarn v regiji ena sodobnejših farm v Sloveniji.
2009
Skupini Pivka se pridruži blagovna znamka Delamaris. Pivka perutninarstvo razširi mrežo lastnih prodajaln.
Čas za sveže
2010
Pridobitev mednarodnega certifikata International food standard (IFS). Odprtje novega logističnega centra hčerinske družbe Pivka -S v Srbiji.
2011
Prejem certifikata višja kakovost za Pivški piščanec z omega 3, iz katerega so narejeni izdelki Njami.
2013
Prejem certifikata višja kakovost za Piščančje meso in izdelke vir selena.
Širimo obzorja kakovosti
2016
Certifikat Izbrana kakovost Slovenija.
2018
Vzpostavitev specializiranega mesnopredelovalnega obrata za predelavo mesa v Novi Gorici. Pričetek proizvodnje sveže pečenega mesa.
2019
Prenova blagovne znamke in embalaž.