Špageti v paradižnikovi omaki z mletim piščančjim mesom PIVKA

Uporabniška ocena: / 0
Vaša ocena:   

Čas priprave: -

Zahtevnost: -

 


Recept prispeval: Amadea Banfič

Potrebujemo

  • 1/4 čebule
  • 1 strok česna
  • 1/2 paradižnikove mezge ali 3 srednje veliki paradižniki
  • ščepec soli
  • 1 čajna žlička rdeče paprike
  • vegeta po okusu
  • približno 3 žlice moke, potrebne za zgostitev omake
  • 5, 6 dc vode (odvisno od količine omake, ki jo želite skuhati)
  • zavoj testenin (špageti, makaroni, ... po izbiri)
  • 400 g mletega piščančjega mesa Pivka
 

Priprava

Na olju popražimo čebulo, tako dolgo, da lepo porumeni. Nato dodamo 400 g mletega piščančjega mesa PIVKA. Ko je meso popraženo, dodamo česen, sol in rdečo papriko. Pražimo še približno 5, 10 min, da se sestavine med seboj dobro premešajo. Nato dodamo paradižnikovo mezgo/paradižnik in nato zalijemo z vodo. Po potrebi dodamo vegeto (stvar okusa posameznika). Pokrijemo in pustimo na zmernem ognju še kakšnih 15 minut. Nato omako po potrebi zgostimo tako, da počasi dodajamo moko in mešamo, da ne nastanejo grudice. Na koncu skuhamo še testenine in testenine s paradižnikovo omako z mletim piščančjim mesom PIVKA so pripravljene!


Naše znamke


Naše znamke



Poveži se z nami


Stopi v stik z nami ali pa nam sledi na socialnih omrežjih!