Špageti bolognese

Uporabniška ocena: / 0
Vaša ocena:   

Čas priprave: -

Zahtevnost: -

 


Recept prispeval: Aleksandra Kuštrin

Potrebujemo

 

Priprava

Za špagete bolognese na olivnem olju pražite dobro nasekljano cebulo toliko časa, da postekleni. Nato dodate mleto meso, ki ga pražite toliko časa, da se malce obarva, in dodate še nekaj kapljic olivnega olja. Prelijete s kakovostnim vinom (belim ali rdecim) in kuhate tako dolgo, da vino povre. Dodate pelate, ki ste jih pred tem pretlacili s palicnim mešalnikom. Vse skupaj zacinite s cesnom, sesekljanimi olivami, timijanom, baziliko in origanom. Solite in poprate. Po okusu pac. Pocasi kuhate pri odprti posodi, da izhlapi cim vec vode iz pelatov. Posebej skuhate špagete, ki jih nato polijete z vroco omako. Špagete bolgnese potresete z naribanim sirom.


Naše znamke


Naše znamke



Poveži se z nami


Stopi v stik z nami ali pa nam sledi na socialnih omrežjih!