Široki rezanci s piščancem v smetanovi omaki

Uporabniška ocena: / 3
Vaša ocena:   

Čas priprave: -

Zahtevnost: -

 


Recept prispeval: Anja Beligoj

Potrebujemo

  • domača vegeta ( peteršilj, korenje, sol )
  • olivno olje
  • rezanci
  • sol
  • smetana za kuhanje
  • poper
  • gorčica
  • Piščančje meso Pivka
 

Priprava

Piščančji file razrežem na 1 cm velike kockice, malo začinim z domačo posušeno vegeto ( peteršilj, korenje, sol ) in popečem v ponvi na domačem olivnem olju. Medtem v večji posodi kuham široke rezance. Solim jih na koncu ko so že skoraj kuhani, da ostanejo čvrsti. Ko so kuhani, jih v cedilu sperem pod hladno vodo, da se malo ohladijo in da se ne zlepijo skupaj. Ko so piščančje kockice pečene, jih malenkost posolim in popopram in prelijem s smetano za kuhanje. Dodam tudi žličko gorčice. Na krožnik serviram najprej testenine, čez pa prelijem omako s piščancem. In zraven velika skleda solate s česnom. Moje in partnerjevo najljubše kosilo, na jedilniku vsak teden oz. vsaj vsake 14 dni.


Naše znamke


Naše znamke



Poveži se z nami


Stopi v stik z nami ali pa nam sledi na socialnih omrežjih!