Polpeti iz piščančjega mesa malo drugače

Uporabniška ocena: / 0
Vaša ocena:   

Čas priprave: -

Zahtevnost: -

 


Recept prispeval: Marija M. Bravar

Potrebujemo

 

Priprava

Bučke naribamo (kot jabolka) in rahlo posolimo (ker je meso že slano!), da spustijo vodo, naj stojijo nekaj minut. Nato v skledi zmešamo meso in dobro ožete bučke z jajcem in dodamo začimbe po želji. Jaz uporabim le kurkumo in muškatni orešček. Kdor ima rad bolj pikantno, lahko uporabi malo čilija. Nato dodamo drobtine in zopet pustimo nekaj minut, da vpijejo odvečno vlago. Potem oblikujemo male hlebčke (čim bolj ploščate, ker je meso hitro pečeno in da dobro prepečemo tudi v sredini) in jih ocvremo na sončničnem ali oljčnem olju. Bučke naredijo polpete neverjetno sočne, obenem pa ne prekrijejo okusa piščančjega mesa.


Naše znamke


Naše znamke