Polpeti iz mletega piščančjega mesa

Uporabniška ocena: / 0
Vaša ocena:   

Čas priprave: -

Zahtevnost: -

 


Recept prispeval: Barbara Rojc

Potrebujemo

  • 30 g drobtin
  • 1 drobno sesekljana srednje velika čebula
  • 2 žlici sesekljanega peteršilja
  • sok polovice limone
  • 1 jajce
  • 1 žlica olja
  • 50 g moke
  • solimo in popramo po okusu
  • mleto piščančje meso Pivka
 

Priprava

Meso damo v veliko skledo ter dodamo sol, poper, drobtine, čebulo, peteršilj, limonin sok, olje in jajce. Vse sestavine premešamo, da nastane enakomerna masa. Če je masa premokra, dodamo drobtine. Nato damo maso v hladilnik za 20 minut. Z mokrimi rokami jemljemo po žlico mase in jo oblikujemo v polpete. Moki primešamo sol in poper. Polpete pomokamo in damo v olje. Na vsaki strani pečemo približno 4 minute, odvisno od debeline polpetov.


Naše znamke


Naše znamke