Piščanec v gorčično-zeliščni marinadi

Uporabniška ocena: / 0
Vaša ocena:   

Čas priprave: -

Zahtevnost: -

 


Recept prispeval: Mojca Zajšek

Potrebujemo

  • Sestavine za 4 osebe:
  • 1,5 kg celega piščanca
  • 1 žlica olivnega olja
  • 1 lovorjev list
  • 0,5 žličke soli

  • Marinada:
  • 2 žlički olivnega olja
  • 4 stroki sesekljanega česna
  • 2 žlici gorčice
  • 1 žlica sojine omake
  • 1 žlička mletega čilija
  • 1 žlička timijana
  • 1 vejica rožmarina
  • 1 žlička majarona
  • 1 žlička sesekljane sveže bazilike
 

Priprava

1. Piščanca temeljito očistimo, operemo in dobro osušimo. Po sredini ga prerežemo in razpremo. Marinado za piščanca pripravimo tako, da v skodelici zmešamo vse sestavine za marinado. Nato z njo dobro premažemo piščanca in ga mariniramo vsaj 30 minut.

2. Pečico segrejemo na 220 °C. V veliki ponvi segrejemo žlico olivnega olja, na čemer pet minut pečemo piščanca, s prsmi obrnjenega navzdol.

3. Piščanca položimo na hrbet v namaščen pekač, na vrh piščanca položimo lovorjev list in vejico rožmarina. Piščance pečemo v pečici še od 30 do 40 minut, da se zlatorumeno zapeče. Deset minut pred koncem pečenja ga posujemo s soljo za hrustljavejšo kožico. Pečenega postrežemo s pečenim krompirjem ali zelenjavno prilogo.
Dober tek!


Naše znamke


Naše znamke