Piščančje kroglice s parmezanom

Uporabniška ocena: / 0
Vaša ocena:   

Čas priprave: -

Zahtevnost: -

 


Recept prispeval: Urška Bučar

Potrebujemo

  • 4 žlice naribanega parmezana
  • 50 g krušnih drobtin
  • 1 jajce
  • 2 vejici bazilike
  • 4 vejice peteršilja
  • 3 ščepce soli
  • 1 ščepec mletega popra
  • olje za cvrtje
  • 1 dcl smetane za kuhanje
  • 500 g mletega piščančjega mesa Pivka
 

Priprava

Baziliko in peteršilj temeljito operemo in osušimo. Baziliki osmukamo lističe, nato pa jo skupaj s peteršiljem na drobno nasekljamo. Jajce ubijemo v skledo in z vilico (metlico) razžvrkljamo. Dodamo mleto piščančje meso, 3 žlice parmezana, drobtine in nasekljana zelišča. Po okusu začinimo s poporom in soljo. Vse skupaj dobro premešamo, da dobimo enotno zmes. Ko je masa pripravljena, iz nje z vlažnimi rokami oblikujemo kroglice. Na kuhalnik pristavimo ponev, v kateri dobro segrejemo olje. Kroglice cvremo v olju približno 8 minut, da dobijo zlatorjavo barvo. Med cvrenjem jih večkrat obrnemo. Kroglice s penavko poberemo iz olja in položimo na papirnate brisačke, da popivnajo odvečno maščobo. Nato jih serviramo na krožnike, dekoriramo z lističi bazilike, potresemo z eno žlico parmezana in postrežemo. Dober tek!


Naše znamke


Naše znamke