Piščančja omaka s testeninami

Uporabniška ocena: / 0
Vaša ocena:   

Čas priprave: -

Zahtevnost: -

 


Recept prispeval: Nada Zupan

Potrebujemo

  • 20 dag svežih ali vloženih šampinjonov
  • 1 čebula
  • 2 stroka nasekljanega česna
  • poper v prahu
  • 1 lovorjev list
  • malo soli
  • 1 dcl belega vina
  • 1 dcl vode
  • 1 dcl smetane za kuhanje
  • 50 dag širokih rezancev
  • 1 jajce
  • 1 majhna kisla smetana
  • 50 dag mletega piščančjega mesa Pivka
 

Priprava

Na olju najprej prepražimo narezano čebulo in dodamo mleto piščančje meso. To dušimo toliko časa , da spremeni barvo. Dodamo šampinjone in zopet malo dušimo. Zalijemo z vinom in vodo, solimo, popramo, dodamo česen, lovor in smetano. Omaka je pripravljena. V soljenem kropu skuhamo široke rezance "al dente". Odcedimo in polovico količine potresemo po dnu dobro namazanega pekača. Stresemo celotno omako, lahko še potresemo nasekljan peteršilj ter pokrijemo z ostalo polovico rezancev. Pečemo v pečici od 10-15 minut. Pet minut pred koncem peke po želji prelijemo z raztepeno kislo smetano in jajcem ali pa samo posujemo z naribanim sirom. Ponudimo s poljubno solato.


Naše znamke


Naše znamke



Poveži se z nami


Stopi v stik z nami ali pa nam sledi na socialnih omrežjih!