Piščančja lazanja

Uporabniška ocena: / 0
Vaša ocena:   

Čas priprave: -

Zahtevnost: -

 


Recept prispeval: Daniela Elbert

Potrebujemo

  • Sestavine za 4 osebe:

  • 200 g testenin za lazanjo
  • 100 g naribanega sira


  • Bešamel:
  • 50 g masla
  • 50 g moke
  • 0,5 l mleka


  • Mesna omaka:
  • 20 g masla
  • 1 čebula
  • 1 korenček
  • 1 vejica rožmarina
  • malo origana
  • sol
  • poper


  • Podmet:
  • malo moke
  • malo paprike v prahu
  • 250 g mletega piščančjega mesa Pivka
 

Priprava

1 Čebulo narežemo in prepražimo na maslu. Dodamo mleto meso in ga lepo popečemo. Dodamo vodo in meso dušimo na zmernem ognju. Začinimo z rožmarinom, origanom, soljo in poprom ter dodamo narezan korenček. 2 Ko voda povre, naredimo podmet iz moke in paprike kar v loncu z mesom. 3 Pripravimo bešamel. V kozici stopimo maslo. Dodamo moko in dobro mešamo, da postane zmes gladka (in brez grudic). Med mešanjem počasi prilivamo toplo mleko. 4 Pričnemo s sestavljanjem lazanje. Plasti si morajo slediti v naslednjem zaporedju: mesna omaka, testenine, mesna omaka, bešamel in sir. 5 Lazanjo pečemo v ogreti pečici na 200 stopinj Celzija 30 do 40 minut. 6 Pečeno lazanjo vzamemo iz pečice in jo pustimo stati vsaj 30 minut, da se ohladi in učvrsti.


Naše znamke


Naše znamke