Piščančja bedra v pečici

Uporabniška ocena: / 0
Vaša ocena:   

Čas priprave: -

Zahtevnost: -

 


Recept prispeval: Boštjan Grobelnik

Potrebujemo

  • Sol
  • Kis 10 žlic
  • Ingver
  • Česen 3 stroki
  • Jogurt - polnomasten 300g
  • Čili 0,5 čajne žličke
  • Mleta rdeča paprika 2 čajni žlički
  • Janež 1 čajna žlička
  • Poper
  • Kurkuma 0,5 čajne žličke
  • Muškatni orešček 1 čajna žlička
  • 1 kg piščančjih beder Pivka
 

Priprava

Priprava: Piščančje meso operemo, osušimo in mu odstranimo kožo. V meso naredimo nekaj zarez in ga zložimo v posodo, solimo in pokapljamo s kisom. Posodo pokrijemo in pustimo stati 1 uro. Košček ingverja olupimo in naribamo. Česen sesekljamo. V posodi zmešamo jogurt, česen, ingver, čili, mleto rdečo papriko, janež, poper, kurkumo in muškatni orešček. Meso položimo v pripravljeno marinado, posodo pokrijemo in pustimo na hladnem 12 ur. V pekač zložimo marinirano meso in ga pečemo 45 minut na 180° C. Med peko ga večkrat premažemo z marinado.


Naše znamke


Naše znamke