Perutničke

Uporabniška ocena: / 0
Vaša ocena:   

Čas priprave: -

Zahtevnost: -

 


Recept prispeval: Marko Krhlikar

Potrebujemo

  • Sestavine za 6 oseb:
  • 2 stroka česna
  • 120 ml svetlega piva
  • 60 ml olja
  • 60 ml svetle sojine omake
  • 30 ml limoninega soka
  • 0,25 žličke mletega popra
  • 0,25 žličke mletega ingverja
  • 1/2 kg piščančjih perutničk Pivka
 

Priprava

Čas mariniranja mesa ni vštet v čas priprave! 1. Česen olupimo in drobno sesekljamo. Stresemo ga v večjo skledo, kjer ga zmešamo s pivom, oljem, sojino omako, limoninim sokom, soljo, poprom in mletim ingverjem. Piščančje perutničke očistimo, operemo in dobro osušimo s papirnatimi brisačkami. Dodamo jih v skledo z marinado in z rokami dobro premešamo, da se marinada dobro oprime vseh kososv. Skledo pokrijemo in čez noč shranimo v hladilnik. 2. Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija. Globok pekač obložimo s papirjem za peko. Po pekaču razporedimo marinirane perutničke (odvečno marinado zavržemo). Pekač za 40 do 50 minut potisnemo v ogreto pečico. Na polovici peke perutničke obrnemo, da se enakomerno zapecejo na obeh straneh.


Naše znamke


Naše znamke