Pečenka iz mletega piščančjega mesa

Uporabniška ocena: / 0
Vaša ocena:   

Čas priprave: -

Zahtevnost: -

 


Recept prispeval: Peter Bubola

Potrebujemo

  • Sestavine (za 4-5 oseb):
  • 1 jajce
  • 15 dag naribane sira
  • 2 žlici smetane za kuhanje
  • sol
  • poper
  • goveja kocka ali goveja juha
  • 1 kg mletega piščančjega mesa Pivka


  • Nadev:
  • 25 dag kuhanega pršuta
  • 25 dag na rezine narezanega sira
  • olje za pekač
 

Priprava

Priprava:
- K mesu primešamo nariban sir, jajce in smetano. Solimo, popramo ter zelo dobro premešamo. Piščančja masa naj v hladilniku počiva 30 minut.
- Maso razdelimo na dva dela.
- Na naoljeni foliji in z naoljenimi rokami raztegnemo maso. Naložimo šunko in sir ter s pomočjo folije pazljivo oblikujemo štručke. Šunka in sir morata biti v celoti pokrita.
- V namaščen pekač zložimo štručke, zalijemo z juho in v ogreti pečici na 190 stopinjah pečemo pribl. 45 minut. Vmes pečenko polivamo z juho in lastnim sokom. Priloga zelena solata s papriko. Vredno truda.

Dober tek!


Naše znamke


Naše znamke