Mesna lazanja

Uporabniška ocena: / 0
Vaša ocena:   

Čas priprave: -

Zahtevnost: -

 


Recept prispeval: Simona Valant

Potrebujemo

  • čebula
  • česen
  • peteršilj, bazilika
  • 1 dl vina
  • pelati
  • jušna osnova
  • sol, poper
  • maslo
  • moka
  • smetana
  • mleko
  • testo za lazanjo
  • mleto piščančje meso Pivka
 

Priprava

Za mesno lazanjo na zmernem ognju popražite nasekljano čebulo in česen, dodajte meso in pražite še približno sedem minut. Meso prelijte z vinom, dodajte peteršilj in baziliko ter pražite še nadaljnjih pet minut. Nato dodajte paradižnik s koncentratom, nekaj žlic jušne osnove, sol in poper ter na zmernem ognju kuhajte približno pol ure. Da se meso ne bi izsušilo, postopoma dodajajte jušno osnovo. V manjši kozici raztopite maslo in mu postopoma vmešajte moko. Dolijte še smetano in mleko, dodajte sol in poper ter pocakajte, da bešamel povre. Medtem nikar ne pozabite na mešanje. Globlji pekac premažite z maslom, dno prekrijte s testom za lazanje (po želji, s surovim ali s predhodno kuhanim). Nato dodajajte plast za plastjo: najprej bešamel, nato meso, ki ga prekrijete s testom. Postopek poljubno ponavljajte, zgornjo plast pa prekrijte s parmezanom ali trdim ribanim siraom. Mesna lazanja naj se v pecici, ogreti na 200 stopinj, pece okoli 25 minut.


Naše znamke


Naše znamke