Krompir z nadevom iz mletega pščančjega mesa

Uporabniška ocena: / 0
Vaša ocena:   

Čas priprave: -

Zahtevnost: -

 


Recept prispeval: Irena Gregorin

Potrebujemo

  • 4 veliki krompirji
  • 3 mlade čebulice
  • 3 žlice olivnega olja
  • 1 žlička soli
  • 2 ščepca mletega popra
  • 3 ščepce mletega muškatnega oreščka
  • 8 žlic naribanega parmezana
  • 2 žlici masla (za namastitev pekača)
  • 400g mletega piščančjega mesa Pivka
 

Priprava

Krompir operemo in oščetkamo. Očišcene krompirje zložimo v velik lonec in zalijemo s tolikšnno količino hladne vode, da so povsem pokriti. Lonec pristavimo na srednjo temperaturo. Krompir kuhamo približno 12 minut, da se nekoliko zmehca. Med kuhanjem krompirja pripravimo nadev. Mlade cebulice ocistimo in operemo. Stebla na drobno nasekjamo in prihranimo za kasneje, na drobno pa nasekljamo tudi cebulice. Na kuhalnik pristavimo ponev, v kateri segrejemo olje. Na njem na hitro prepražimo mlado čebulico. Nato dodamo mleto pščančje meso in ga med mešanjem pražimo toliko časa, da se meso z vseh strani dobro popeče. Vse skupaj zalijemo z nekaj tople vode in po okusu začinimo s soljo, poprom ter muškatnim oreščkom. Kuhamo še nadaljnih 5 minut, da vsa voda povre. Krompir odcedimo in počakamo, da se nekoliko ohladi. Nato ga prepolovimo in z žličko izdolbemo sredino. Izdolbeno sredino vmešamo v prepraženo meso. Pečico segrejemo na 200 stopinj Celzija. Krompirjeve polovičke napolnimo z mesnim nadevom in jih položmo v namaščen pekač za narastke. Nadevane polovičke potrosimo z naribanim parmezanom. Pekač za 5-10 minut potisnemo v pečco. Ko se sir stopi in nekoliko zapeče, pekač vzamemo iz pečice. Krompirjeve polovičke razporedimo na krožnike, potresemo z nasekljanimi stebelci mlade čebulice in ponudimo.


Naše znamke


Naše znamke