Krompir z nadevom iz mletega mesa

Uporabniška ocena: / 0
Vaša ocena:   

Čas priprave: -

Zahtevnost: -

 


Recept prispeval: Iris Botjak

Potrebujemo

  • 4 veliki krompirji
  • 3 mlade čebulice
  • 3 žlice olivnega olja
  • 1 žlička soli
  • 2 ščepca mletega popra
  • 3 ščepce mletega muškatnega oreščka
  • 8 žlic naribanega parmezana
  • 2 žlici masla (za namastitev pekača)
  • 400g mletega piščančjega mesa Pivka
 

Priprava

Krompir temeljito operemo in po potrebi tudi oščetkamo. Očiščene krompirje zložimo v velik lonec in zalijemo s tolikšno količino hladne vode, da so povsem pokriti. Lonec pristavimo na srednjo temperaturo. Krompir kuhamo približno 12 minut, da se nekoliko zmehca. Med kuhanjem krompirja pripravimo nadev. Mlade cebulice temeljito ocistimo in operemo. Stebla na drobno nasekjamo in prihranimo za kasneje, na drobno pa nasekljamo tudi cebulice. Na kuhalnik pristavimo ponev, v kateri segrejemo olje. Na njem na hitro prepražimo mlado cebulico. Nato dodamo mleto pišcancje meso in ga med mešanjem pražimo toliko casa, da se meso z vseh strani dobro popece. Vse skupaj zalijemo z nekaj tople vode in po okusu zacinimo s soljo, poprom ter muškatnim orešckom. Kuhamo še nadaljnih 5 minut, da vsa voda povre. Krompir odcedimo in pocakamo, da se nekoliko ohladi. Nato ga prepolovimo in z žlicko izdolbemo sredino. Izdolbeno sredino vmešamo v prepraženo meso. Pecico segrejemo na 200 stopinj Celzija. Krompirjeve polovicke napolnimo z mesnim nadevom in jih položimo v namašcen pekac za narastke. Nadevane polovicke potrosimo z naribanim parmezanom. Pekac za 5-10 minut potisnemo v pecico. Ko se sir stopi in nekoliko zapece, pekac vzamemo iz pecice. Krompirjeve polovicke razporedimo na krožnike, potresemo z nasekljanimi stebelci mlade cebulice in ponudimo.


Naše znamke


Naše znamke



Poveži se z nami


Stopi v stik z nami ali pa nam sledi na socialnih omrežjih!