Krompir z nadevom

Uporabniška ocena: / 0
Vaša ocena:   

Čas priprave: -

Zahtevnost: -

 


Recept prispeval: Natalija Murko

Potrebujemo

  • 4 veliki krompirji
  • 3 mlade čebulice
  • 3 žlice olivnega olja
  • 1 žlička soli
  • 2 ščepca mletega popra
  • 3 ščepce mletega muškatnega oreščka
  • 8 žlic naribanega parmezana
  • 2 žlici masla (za namastitev pekača)
  • mleto piščančje meso Pivka
 

Priprava

Krompir temeljito operemo in po potrebi tudi oščetkamo. Očiščene krompirje zložimo v velik lonec in zalijemo s tolikšno količino hladne vode, da so povsem pokriti. Lonec pristavimo na srednjo temperaturo. Krompir kuhamo približno 12 minut, da se nekoliko zmehča. Med kuhanjem krompirja pripravimo nadev. Mlade čebulice temeljito očistimo in operemo. Stebla na drobno nasekjamo in prihranimo za kasneje, na drobno pa nasekljamo tudi čebulice. Na kuhalnik pristavimo ponev, v kateri segrejemo olje. Na njem na hitro prepražimo mlado čebulico. Nato dodamo mleto piščančje meso in ga med mešanjem pražimo toliko časa, da se meso z vseh strani dobro popeče. Vse skupaj zalijemo z nekaj tople vode in po okusu začinimo s soljo, poprom ter muškatnim oreščkom. Kuhamo še nadaljnih 5 minut, da vsa voda povre. Krompir odcedimo in počakamo, da se nekoliko ohladi. Nato ga prepolovimo in z žličko izdolbemo sredino. Izdolbeno sredino vmešamo v prepraženo meso. Pečico segrejemo na 200 stopinj Celzija. Krompirjeve polovičke napolnimo z mesnim nadevom in jih položimo v namaščen pekač za narastke. Nadevane polovičke potrosimo z naribanim parmezanom. Pekač za 5-10 minut potisnemo v pečico. Ko se sir stopi in nekoliko zapeče, pekač vzamemo iz pečice. Krompirjeve polovičke razporedimo na krožnike, potresemo z nasekljanimi stebelci mlade čebulice in ponudimo.


Naše znamke


Naše znamke



Poveži se z nami


Stopi v stik z nami ali pa nam sledi na socialnih omrežjih!