Gratinirani kaneloni

Uporabniška ocena: / 1
Vaša ocena:   

Čas priprave: -

Zahtevnost: -

 


Recept prispeval: Tina Dolenc

Potrebujemo

  • Sestavine za nadev:
  • rdeča čebula
  • česen
  • korenje
  • paprika
  • bučke
  • paradižnikov koncentrat
  • sol
  • poper
  • rjav sladkor
  • lovor ali rožmarin
  • mleto piščančje meso Pivka

  • Sestavine za bešamel:
  • mleko
  • moka
  • maslo
  • riban sir
  • sol
  • poper


  • Sestavine za palačinke:
  • Jajca
  • moka
  • radenska
  • sol
 

Priprava

Popražimo najprej narezano korenje, kasneje še nasekljano čebulo. Dodamo še meso in olupljen česen. Ob koncu praženja dodamo še žličko paradižnikovega koncentrata in žličko rjavega sladkorja. Posolimo, popopramo, dodamo morda lovorjev list, po potrebi zalijemo z vodo ali belim vinom, pokrijemo in dušimo še 20 minut. Dodamo še na manjše kose nasekljano, predhodno soljeno papriko in bučke in kuhamo še 15 minut. Pripravimo maso za palačinke: ubijemo jajce, dodamo mleko, moko in premešamo, da dobimo gosto zmes. Solimo, pomešano in pustimo 15 minut. Nato dodamo še radensko in premešamo. Za boljše palačinke lahko uporabimo nekoliko ostre moke ali žlico polnozrnate, ržene... moke. Vžgemo pečico (180 stopinj) pripravimo pekač in ga namažemo z maslom. Dno premažemo z zajemalko omake. Palačinke napolnimo z omako in jih zložimo v pekač. Prihranimo nekaj omake. Pripravimo bešamel. V mleko (količina je odvisna od velikosti pekača) dodamo maslo, počakamo da se stopi, primešamo moko in počasi zagrejemo, da se masa nekoliko zgosti. Primešamo še riban sir. Dodamo sol in poper po okusu. Bešamel prelijemo po palačinkah, da jih popolnoma prekrije. Vse skupaj polijemo z ostalo omako. Pekač položimo v ogreto pečico in pustimo, da se zapeče (približno 15-25 minut). Ta-Da


Naše znamke


Naše znamke