Čufti

Uporabniška ocena: / 0
Vaša ocena:   

Čas priprave: -

Zahtevnost: -

 


Recept prispeval: Stanka Zupanič

Za 4 osebe potrebujemo:

  • 1 bela (drobno sesekljana) čebula
  • 1 kavna skodelica ješprenove kaše
  • 2 jedilni žlici olivnega olja olja
  • 2 stroka česna
  • 1 manjše jajce
  • majaron
  • sesekljan peteršilj
  • sol, mleti poper
  • 400 g piščančjega mletega mesa Pivka

  • PARADIŽNIKOVA OMAKA:
  • 1 jedilna žlica olja
  • 1 jedilna žlica sladkorja
  • 2 jedilni žlici bele moke
  • 700 ml paradižnikove mezge (domače) ali Fant mešanica za pripravo Bolognese omake
  • 1 jušna kocka
  • sol po okusu
 

Priprava

Priprava mesnih kroglic: Ješprenovo kašo za 1 uro namočimo in potem operemo, damo kuhat. Na olju preražimo sesekljano čebulo, da lepo porumeni. Dodamo mleto meso, začimbe, jajce, iztisnjen česen in kuhano ješrenovo kašo. Oblikujemo mesne kroglice. Kroglice popečemo v ponvici, da dobijo zlato skorjico. Med tem časom že pripravljamo paradižnikovo omako in ko so vse kroglice zlato popečene, jih pomečemo v paradižnikovo omako.

Priprava paradižnikove omake: Na maščobi zarumenimo sladkor, ko se raztopi dodamo moko in pražimo toliko časa, da dobi zlat odtenek ter popije vso maščobo. Zalijemo s paradižnikovo mezgo (če je nimamo z 700 ml vode in mešanico Fant za omako Bolognese) ter mešamo z metlico, da ne dobimo grudic. Ko omaka zavre je pripravljena na mesne kroglice - čufte, ki jih v njej kuhamo 20 min. Kot priloga se poda pire krompir, ki ga lahko pripravimo z mlekom ali s krompirjevo vodo. Jaz krompir za pire zmeraj olupim, operem in kuham do mehkega v osoljenem kropu, nato pa uporabim osoljen krop. Pa dober tek.


Naše znamke


Naše znamke