Čufte v omaki

Uporabniška ocena: / 0
Vaša ocena:   

Čas priprave: -

Zahtevnost: -

 


Recept prispeval: Lea Kovač

Potrebujemo

  • 60 g čebule
  • 60 g dolgozrnatega riža
  • 1,5 dl kokošje juhe
  • 2 jedilni žlici olja
  • 2 stroka česna
  • 1 manjše jajce
  • majaron
  • sesekljan peteršilj
  • sol, mleti poper
  • 400g mletega piščančjega mesa Pivka


  • Paradižnikova omaka:
  • 1 jedilna žlica olja
  • 1 jedilna žlica sladkorja
  • 2 jedilni žlici bele moke
  • 120 g paradižnikove mezge
  • 3 dl kokošje juhe
  • sol
 

Priprava

Na olju ovenimo sesekljano čebulo, dodamo sesekljan česen in riž, mešamo toliko casa, da riž ostekleni ter prilijemo juho. Med občasnim mešanjem kuhamo toliko časa, da vsa juha izpari. Riž ohladimo in mu primešamo mleto meso, jajce, majaron, sesekljan peteršilj ter oblikujemo v kroglice. Čufte zlato rumeno opecemo v ponvi na malo maščobe. V paradižnikovi omaki jih podušimo še 15 minut. Ponudimo jih s krompirjevim pirejem ali poljubno prilogo.

Na mašcobi zarumenimo sladkor, oprašimo z moko, nekoliko prepražimo, dodamo paradižnikovo mezgo in zalijemo s kokošjo juho. Omako zavremo po potrebi dosolimo. Omako malo pokuhamo in precedimo.


Naše znamke


Naše znamke