Bučke z mletim piščančjim mesom Pivka

Uporabniška ocena: / 0
Vaša ocena:   

Čas priprave: -

Zahtevnost: -

 


Recept prispeval: Ivan Drežnjak

Potrebujemo

  • Količine za 3-4 osebe:
  • 3-4 jedilne bučke
  • olivno olje
  • 1 čebula
  • 3 stroki česna
  • sol, poper
  • bazilika
  • 1 jajce
  • 1 dcl kisle smetane
  • 0,5 dcl mleka
  • 30 g parmezana
  • sol, poper
  • 400 g mletega piščančjega mesa Pivka
 

Priprava

V ponvi segrejemo olivno olje in na njem prepražimo sesekljano čebulo. Ko postekleni, dodamo drobno narezane stroke česna in mleto meso. Pražimo tako dolgo, da se meso razpusti. Začinimo s soljo, poprom in baziliko. Na šibkem ognju vse skupaj počasi kuhamo 20 minut. Med dušenjem večkrat premešamo. Bučke narežemo na tanke rezine in jih na vroči ponvi malo popečemo. Naoljimo pekač in prekrijemo dno s prvo plastjo popečenih bučk. Bučke malo začinimo in nanje potresemo mleto meso, ki smo ga predhodno dušili ter potresemo s parmezanom. Meso prekrijemo s plastjo popečenih bučk in še 2krat ponovimo postopek. Zadnjo plast bučk, prelijemo z mešanico, ki smo jo naredili iz stepenega jajca, kisle smetane, 0,5 dcl mleka in 30g parmezana. Pekač prekrijemo z alufolijo in damo v pečico, ki smo jo ogreli na 220°. Pečemo 30 minut*. Odstranimo alufolijo in pečemo še 10-15 minut, da se zgornja plast zlatorjavo zapeče. Postrežemo z regratovo solato..


Naše znamke


Naše znamke



Poveži se z nami


Stopi v stik z nami ali pa nam sledi na socialnih omrežjih!