Bučke z mletim piščančjim mesom

Uporabniška ocena: / 0
Vaša ocena:   

Čas priprave: -

Zahtevnost: -

 


Recept prispeval: Klaudija Pertoci

Potrebujemo

  • 3 srednje bučke
  • sol
  • 2 žlici olja
  • 1 čebula
  • poper
  • čilii
  • mleta rdeča paprika
  • 2 žlici paradižnikove mezge ali 1 olupljen paradižnik narezan na kockice
  • 1 kokošje jajce
  • 2 stroka česna
  • 150 g naribanega sira (edamec)
  • mleto piščančje meso Pivka
 

Priprava

Bučke operemo, odrežemo konce in prerežemo na polovico. z žlico izdolbemo meso. bučke solimo. Bučkino meso, ki smo ga izdolbli sesekljamo. V ponvi segrejemo olje in na njem prepražimo sesekljano čebulo. Dodamo piščančje mleto meso in premešamo. začinimo s soljo, čilijem, poprom in mleto papriko. Dodamo še paradižnikovo mezgo ali svež paradižnik narezan na kocke in dušimo toliko časa, da izpari vsa tekočina. Meso malo ohladimo in ga stresemo v posodo. Dodamo še sesekljano sredico bučk, jajce, strt česen in polovico naribanega sira. Polovice bučk napolnimo z mesnim nadevom in jih položimo v pekač, obložen s papirjem za peko. Pečemo 20 minut na 200*C, nato jih potresemo še s preostalim naribanim sirom in pečemo še približno 5 minut.


Naše znamke


Naše znamke



Poveži se z nami


Stopi v stik z nami ali pa nam sledi na socialnih omrežjih!