Bučke polnjene z mletim piščančjim mesom Pivka

Uporabniška ocena: / 0
Vaša ocena:   

Čas priprave: -

Zahtevnost: -

 


Recept prispeval: Jožica Rebernak

Potrebujemo

 

Priprava

Bučke najprej dobro operemo, jih prerežemo na polovico, sredico izdolbemo z majhno žlicko, posolimo in jih obrnemo tako, da gleda izdolbena stran dol (da izteka voda, ki jo bucka izpusti). Približno 1/3 izdolbenega buckinega mesa sesekljamo, ker ga bomo kasneje dodali mesu, s katerim bomo napolnili bucke. Na olju prepražimo cebulo. Ko zacne cebula rumeneti, damo v kozico mleto meso, ki mu dodamo šcepec soli, popra, sladke mlete paprike ter cajno žlicko paradižnikove mezge. Izpareti mora vsa tekocina in ko je meso gotovo, ga odstavimo z ognja ter pocakamo, da se ohladi. V ohlajeno meso damo 1/2 naribanega sira, sesekljan cesen, sesekljano meso buck in 1 jajce. Vzamemo izdolbene bucke in jih napolnimo z maso. V pekac damo peki papir, ki ga namažemo z margarino. V pecico, ki smo jo predhodno ogreli na 200 stopinj damo bucke, ki jih pecemo približno 20 minut. Vzamemo jih ven, nanje položimo še 1/2 na rezine narezanega sira in pecemo še 5 minut, da se sir stopi.


Naše znamke


Naše znamke