Puranje prsi v krompirjevi srajčki s kolerabno prilogo

Uporabniška ocena: / 7
Vaša ocena:   

Čas priprave: 40 minut

Zahtevnost: srednje

Puranje prsi v krompirjevi srajčki s kolerabno prilogo

Za 4 osebe potrebujemo

  • 4 kosi puranjih prsi po 16 dag
  • 2 beljaka
  • 2 olupljena srednje debela surova krompirja
  • sol in poper
  • olje za pečenje

kolerabna priloga

  • 25 dag rumene kolerabe (olupljena in narezana na koščke)
  • 2,5 dl zelenjavne osnove ali vode
  • žlička masla
  • 1,5 dl sladke smetane
  • sol in poper

Priprava

Oba beljaka, ki ju potrebujemo za krompirjevo oblogo, stepemo v čvrst sneg. Krompir narežemo najprej na 3 mm debele rezine, nato pa na ozke trakove. Narezan krompir dodamo k snegu, začinimo s soljo in poprom ter rahlo premešamo. Kose puranjega mesa začinimo s soljo in poprom, povaljamo v snežnem krompirju in oblogo dobro pritisnemo ob meso.

V teflonski ponvi segrejemo malo olja in meso na vseh straneh popečemo, nato pa pečemo v prej ogreti pečici pri 180 °C približno petnajst minut. Medtem v zelenjavni osnovi blanširamo kolerabo, jo odcedimo, pretresemo na maslu, dodamo sladko smetano ter začinimo s soljo in poprom.

Pečeno puranje meso serviramo s kolerabno prilogo in takoj ponudimo.

Recept posredovala revija Dober tek.


Naše znamke


Naše znamke