Puranja nabodala z mocarelo, bučkami in pečeno polento

Uporabniška ocena: / 3
Vaša ocena:   

Čas priprave: -

Zahtevnost: -

Za 4 osebe potrebujemo

Pečena polenta

  • 10 dag koruznega zdroba
  • 2,5 dl goveje juhe
  • žlica oljčnega olja
  • ščepec naribanega muškatnega oreška
  • origano
  • sol
  • jajce
  • olje za model

Priprava

Predpriprava: Skuhamo polento. V kozico nalijemo juho, dodamo oljčno olje, muškatni orešek in origano. Solimo, zavremo, vsipamo koruzni zdrob in ob stalnem mešanju kuhamo toliko časa, da se masa zgosti, zdrob pa ostane še zrnat. Jajce vmešamo v polento, odstavimo s kuhališča in maso napolnimo v naoljen model ali primerno posodo, kjer naj se polenta ohladi. Rezine puranjega mesa (mesarja lahko prosimo, da jih nareže z rezalnikom) razgrnemo na delovni površini; začinimo jih s soljo in poprom. Mocarelo razrežemo na 12 kosov (v obliki palčk), nadevamo na robove mesnih rezin in zvijemo.

Priprava: Puranje zvitke popečemo na vseh straneh v teflonski ponvi na vročem olju. V ponev dodamo rezine bučk. Na obeh straneh jih popečemo in rahlo solimo. Bučke in puranje zvitke izmenično nataknemo na štiri lesene palčke. Nabodala na toplem prihranimo.

Ohlajeno in strjeno polento zvrnemo iz modla, narežemo na kose in jih v teflonski ponvi hrustljavo popečemo. Na postrežne krožnike serviramo nabodala z omako in hrustljavimi koščki polente.

Recept posredovala revija Dober tek.


Naše znamke


Naše znamke