Ocvrti puranji trakci s korenčkom in grahom

Uporabniška ocena: / 5
Vaša ocena:   

Čas priprave: -

Zahtevnost: -

Za 4 osebe potrebujemo

Zelenjava

  • 4 korenčki
  • 25 dag zmrznjenega graha
  • 2 žlici oljčnega olja
  • ena drobno narezana šalotka
  • 2,5 dl zelenjavne osnove
  • sol in poper

Priprava

Korenčke operemo, ostrgamo in narežemo na rezine. Na oljčnem olju zarumenimo drobno narezano šalotko, dodamo korenček, pretresemo in zalijemo z zelenjavno osnovo. Čez približno pet minut dodamo grah. Zelenjavo po okusu solimo in popramo. Trakce puranjih prsi začinimo s soljo in poprom ter paniramo v moki, jajcu in ovsenih kosmičih. V primerni ponvi segrejemo zadostno količino olja in panirane trakce zlato rjavo ocvremo. Poberemo jih iz maščobe, odcedimo na papirnatem prtiču in z zelenjavo serviramo na tople postrežne krožnike.

Recept posredovala revija Dober tek.


Naše znamke


Naše znamke



Poveži se z nami


Stopi v stik z nami ali pa nam sledi na socialnih omrežjih!