Solata s piščancem z žara

Uporabniška ocena: / 2
Vaša ocena:   

Čas priprave: -

Zahtevnost: -

Za 4 osebe potrebujemo

  • 50 dag piščančjih prsi
  • žlička čilija v prahu
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 1 žlica limoninega soka
  • sol in poper
  • 1 do 2 glavi solate
  • 1 manjša solatna kumara
  • pol šopka rdeče redkvice
  • 2 žlici pinjol
  • metini listi

Preliv

  • oljčno olje
  • limonin sok ali kis
  • sol in poper

Priprava

Priprava mesa: Meso operemo pod tekočo vodo in ga osušimo. V posodi zmešamo oljčno olje, limonin sok, čili v prahu in malo soli ter popra. S to mešanico mariniramo meso. Pustimo počivati 10 minut, medtem pa pripravimo žar. Meso pečemo na žaru na vsaki strani od 6 do 8 minut. Shranimo ga na toplem.

Priprava: Solato operemo in natrgamo na večje kose. Kumarico operemo in narežemo na kolobarje, prav tako storimo z redkvico. Pečeno meso narežemo na rezine. Na postrežni krožnik damo zeleno solato, jo potresemo s kolobarji kumarice in redkvice ter polijemo z marinado, ki jo naredimo iz olja, kisa, soli in popra. Obložimo z rezinami piščanca, potresemo s pinjolami in okrasimo z lističi mete.

Recept posredovala revija Dober tek.


Naše znamke


Naše znamke



Poveži se z nami


Stopi v stik z nami ali pa nam sledi na socialnih omrežjih!