Piščanec na soli

Uporabniška ocena: / 8
Vaša ocena:   

Čas priprave: -

Zahtevnost: -

Za 4 osebe potrebujemo

  • 1 očeden piščanec
  • 1 kg grobe soli
  • rožmarin
  • žajbelj
  • 2 bio pomaranči
  • 1 bio limona

Priprava

Piščanca, limono in pomaranči zelo dobro operemo in posušimo. V pekač naložimo sol, ki smo ji primešali rožmarin in žajbelj. Potem se lotimo naših agrumov in sicer jih nakolobarimo, ter z njimi napolnimo piščanca. Pazljivo in z ljubeznijo…lahko polnemu piščancu vmes poveste še kakšno pravljico…položite piščanca na poravnano sol in pečemo na 200 °C vsaj eno uro - če ima piščanec 1 kg. V kolikor pa imate piščanca, ki ni bil na shujševalni kuri pa čas pečenja sorazmerno podaljšate.

Našega heroja v pečici ne obračajte in prepustite ga pečici ter uživanju v najtoplejšem delu vaše kuhinje. Kajti samo tako bo meso sočno skorjica pa hrustljava.


Naše znamke


Naše znamke