Piščančje perutničke na žaru

Uporabniška ocena: / 1
Vaša ocena:   

Čas priprave: -

Zahtevnost: -

Za 4-8 oseb potrebujemo

Marinada

  • 2 žlici masla
  • 4 spomladanske čebule
  • 4 stroki česna
  • 1 žlica svežega ingverja
  • 1 skodelica blage čilijeve omake
  • 3 žlice limetinega soka
  • 1 žlička popra
  • sol

Priprava

Predpriprava: Čebulo očistimo, odstranimo zelena stebla in jo drobno sesekljamo. Steblo čebule grobo sesekljamo. Česen olupimo in stisnemo. Ingver olupimo in drobno sesekljamo.

Za marinado v ponvi segrejemo malo masla, dodamo česen, čebulo in ingver ter pražimo, dokler ne porjavi. Dodamo preostalo maslo, čilijevo omako, limetin sok in poper. Začinimo s soljo in pustimo, da zavre. Ohladimo na sobno temperaturo.

Priprava: Perutničke operemo pod tekočo vodo in osušimo. Nabodemo jih na palčke, tako da zapičimo palčko v en konec perutničke, jo raztegnemo in tako vso nataknemo na palčko. Nabodene zložimo v pekač. Polijemo z ohlajeno marinado, pokrijemo in damo za 1 uro v hladilnik.

Potem pripravimo žar in na njem spečemo perutničke. Nekaj marinade prihranimo, jo zavremo in polijemo po pečenih perutničkah. Postrežemo s poljubno omako in spomladansko čebulo.


Recept posredovala revija Dober tek.


Naše znamke


Naše znamke



Poveži se z nami


Stopi v stik z nami ali pa nam sledi na socialnih omrežjih!