Piščančje čufte v paradižnikovi omaki

Uporabniška ocena: / 3
Vaša ocena:   

Čas priprave: -

Zahtevnost: -

Za 4 osebe potrebujemo

  • 400 g piščančjega mletega mesa
  • 60 g čebule
  • 60 g dolgozrnatega riža
  • 1,5 dl kokošje juhe
  • 2 jedilni žlici olja
  • 2 stroka česna
  • 1 manjše jajce
  • majaron
  • sesekljan peteršilj
  • sol, mleti poper

Priprava

Na olju ovenemo sesekljano čebulo, dodamo sesekljan česen in riž, mešamo toliko časa, da riž ostekleni ter prilijemo juho. Med občasnim mešanjem kuhamo toliko časa, da vsa juha izpari. Riž ohladimo in mu primešamo mleto meso, jajce, majaron, sesekljan peteršilj ter oblikujemo v kroglice. Čufte zlato rumeno opečemo v ponvi na malo maščobe. V paradižnikovi omaki jih podušimo še 15 minut. Ponudimo jih s krompijevim pirejem ali poljubno prilogo.

Paradižnikova omaka:
-1 jedilna žlica olja
-1 jedilna žlica sladkorja
-2 jedilna žlica bele moke
-120 g paradižnikove mezge
-3 dl kokošje juhe
-sol

Na maščobi zarumenimo sladkor, oprašimo z moko, nekoliko prepražimo, dodamo paradižnikovo mezgo in zalijemo s kokošjo juho. Omako zavremo po potrebi dosolimo. Omako malo pokuhamo in precedimo.


Naše znamke


Naše znamke



Poveži se z nami


Stopi v stik z nami ali pa nam sledi na socialnih omrežjih!