Piščančja solata cezar

Uporabniška ocena: / 1
Vaša ocena:   

Slika

Sestavine

  • 500 g zelene solate
  • 150 g piščančjih prsi
  • 4 rezine kruha
  • 6 žlic olivnega olja
  • 1 limona
  • 5 kapljic worcesterske omake
  • 1 žlička gorčice
  • 1 strok česna
  • Parmezan
  • Poper
  • Sol

Priprava

  • Limono operemo, prerežemo in iz nje iztisnemo sok. Piščančje meso operemo in narežemo na dolge in ozke trakove. Meso namažemo z mešanico iz treh žlic olivnega olja, žlice limoninega soka in četrtine žličke soli. Pustimo ga počivati v marinadi in medtem pripravimo ostale sestavine. Solato očistimo, operemo in osušimo. Rezinam kruha odrežemo skorjo. Kruh narežemo na trakove, ki jih z vseh strani hrustljavo popečemo v naoljeni ponvi. Popečene trakove kruha narežemo na kocke. Pripravimo solatni preliv iz oljčnega olja, limoninega soka, worcester omake, gorčice, popra in stisnjenega stroka česna. Piščančje meso vzamemo iz marinade in ga popečemo v naoljeni ponvi. Med pečenjem ga obračamo, da je z vseh strani enakomerno zapečeno. Zeleno solato prelijemo s solatnim prelivom in dobro premešamo. Dodamo še pečeno meso, popečen kruh. Serviramo na krožnike in potresemo z naribanim parmezanom.  


Naše znamke


Naše znamke




Stopi v stik z nami in nam sledi na socialnih omrežjih!