Piščančja bedra z olivami, čilijem in medom

Uporabniška ocena: / 2
Vaša ocena:   

Čas priprave: -

Zahtevnost: -

Za 4 osebe potrebujemo

  • 8 piščančjih beder
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 4 čiliji (sveži ali posušeni)
  • 4 žlice medu
  • sol
  • 5–6 strokov česna
  • lovorov list
  • 15 dag črnih oliv
  • 1,5 dl belega vina

Priprava

Iz oliv odstranimo koščice. Če imamo posušene čilije, jih v možnarju zdrobimo, sveže pa na deski zmečkamo s kančkom olja. Česna ne lupimo, ampak stroke le rahlo stisnemo. V ponvi segrejemo oljčno olje in piščančja bedra ob večkratnem obračanju močno popečemo. Temperaturo nekoliko znižamo. Po mesu porazdelimo čili, pokapamo z medom in solimo. Dodamo česen in lovorov list. Bedra pokrito dušimo pri srednji temperaturi približno dvajset minut. Meso med dušenjem večkrat obrnemo. Gotova piščančja bedra poberemo iz ponve in na toplem prihranimo. Soku, ki se je izločil pri pečenju, dodamo olive in zalijemo z belim vinom, nekoliko povremo in omako po okusu začinimo.

Na postrežne krožnike serviramo piščančja bedra s pripravljeno omako. Zraven odlično tekne maslen krompir.

Recept posredovala revija Dober tek.


Naše znamke


Naše znamke



Poveži se z nami


Stopi v stik z nami ali pa nam sledi na socialnih omrežjih!